in Xtra

Asa, si? Gata? Renuntam?

Cum?

Iohannis e moale? Vorbeste rar, nu ii place sa intrerupa, nu puncteaza slabiciunile adversarului, se uita la ceas cand ar trebui sa se uite in ochii potentialilor votanti, nu speculeaza baloanele inaltate la fileu de moderatori prieteni?

Iohannis nu stie sa muste din adversar, sa ne ridice de pe fotolii, sa ne faca sa cautam din priviri stampila si sa vrem sa-l votam acum?

Iohannis s-a trezit tarziu si cam oportunist cu trantit legea amnisitie si gratierii? Cu sustinerea hotarata a DNA si a anti-coruptiei? Nu e prea convins ce sa zica in raport cu ANI?

Iohannis nu e Basescu, dar nu e nici domnul stilat, manierat, bun comunicator care sa sustina Basescu’s goodies si sa ne scape de Basescu’s drawbacks?

Iohannis cel de acum e acelasi cetatean cu Iohannis cel din 2012?

Iohannis e condus in toate sondajele (minus ale ACL) macar cu 8 procent si n-a stralucit in vreuna din dezbateri, ca sa ne putem astepta la o rasturnare spectaculoasa?

Asa, si? Gata? Renuntam?

Inchidem ochii la faptul ca PSD va lua toata puterea? Cum? E vorba in vant? Serios? Ati citit cumva ce s-a intamplat cu primarii de prin Oltenia, Muntenia si Moldova din cauza ordonantei migratiei adoptate de Guvernul Ponta?

Ne e indiferent ca, in timp ce Iohannis a trecut, greu, scrasnit, la discursul pro-DNA, Ponta ii da inainte cu importanta a orice a altceva in afara de DNA?

Povestea cu impozitul progresiv, de ne paste din 2016, nu conteaza defel?

Cei doi ani si jumatate de Ponta premier, cu declaratii contradictorii, (pe sistemul “spun ce vrea sa auda fiecare, eu oricum nu am nici o convingere proprie si personala”) pe aproape toate subiectele care conteaza, de la politica externa la finante, de la exploatere resurse naturale la justitie, de la adoptarea unei Constitutii la joaca de-a ordonantele de urgenta, de la regionalizare la migratia primarilor, sunt de ignorat?

Dansul pe sarma UE-SUA versus China-Rusia chiar nu aduce deloc la suprafata pericolul de Orbanizare?

Da, a fost o campanie electorala groaznica si doua dezbateri infinit sub nivelul celor din precedentele situatiuni similare. (De meditat cat din senzatia jenanta vine de la cei doi candidati si partidele lor si cat de la calitatea submediocra a televiziunilor momentului.)

Da, pare ca avem de ales intre doi oameni care, acum vreo doua luni, nu-si prea doreau sa fie presedinte, si care au dovedit, in ultima luna, de ce nu merita sa fie.

Si totusi, intre Sibiul lui Iohannis si Guvernul lui Ponta exista mari si clare diferente. Intre omul Iohannis si omul Ponta ecartul e inca mai mare.

Si totusi, nu suntem (a cata oara?) cam ipocriti nevazand in cate situatii cotidiene, fara legatura cu politica, alegem linistiti, atunci cand suntem confruntati cu doua variante proaste, o solutie muult mai rea decat ar fi Iohannis acum? Nu e oare mai rational sa judecam ce avem de pierdut fara Iohannis presedinte decat ce e regretabil in prestatia si biografie sale?

Da, suntem in ceatza. Mai mult ca niciodata in ultimii 14 ani. De la 2000-ul lui Nelu & Vadim incoace.

Nu cumva tocmai acum se cade sa nu renuntam?

Nu cumva tocmai acum se cade sa ne luam la palme si ne tragem de par inspre inainte?

Nu cumva tocmai acum se cade sa ne dovedim maturitatea?

Nu mai exista locomotiva Basescu? ACL-ul e o palide copie a DA-ului? Dar noi? Noi nu existam?

Noi?

Cei care nu stam cu mana intinsa la pomenile de stat, si nici cu mana pe buzunarul ce asteapta spaga.

Cei care muncim fara sa tragem cu ochiul la ora de plecare de la birou si care ne platim taxele si ratele.

Cei care stim diferenta intre un citat si un plagiat.

Cei care il facem pe Bon Jovi sa cante 3 ore in fata fostului palat al lui Ceausescu, pentru ca apoi sa ne stergem lacrimile in tacere si admiratie, cand, in acelasi loc, Waters darama, in fine, zidul din capetele noastre.

Cei care ignoram tv-ul si devoram net-ul.

Cei care facem copii pentru pentru a-i purta pe umeri la Garana, la Green, la ACDC, la stadionul de rugby ori la Street Delivery.

Noi? Si noi renuntam? Nici noi nu stim sa discernem intre ale vietii gri-uri? Pardon, roz-uri?

Chiar avem nevoie de idol? De tatuc? De cineva care sa ne duca de mana la vot? Nu stim si singuri? Nu putem si singuri?

Nu e si Romania noastra? Nu e si viata noastra in Romania noastra?

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.