in Aia a zilei

Bagam si noi un vot duminica asta?

“Despre toate acestea aş fi vrut să discutăm în campania electorală. Dar vrea cineva cu adevărat să dezbată lucrurile acestea? Politicienii mimează competiţia (culmea blatului: sectorul 2, unde Neculai Onţanu e concurat chipurile de un tip de verde care se prezintă drept “familist” şi de unul de roşu care se prezintă drept susţinător al lui Oprescu), presa e plictisită sau cointeresată. Avem de-a face, iată, cu o premieră grotescă: alegeri perfect autiste, fără niciun fel de discuţie. Cu tupeu, o castă de învârtiţi cer duminică votul unui oraş de locuitori epuizaţi.

 <<Nu om fi noi îngerii de pe pamânt, dar nu suntem, domne’, mincinoşi. Unii vor să strângă tot. Dacă tot vor să fie îngeri, să ne lase şi să se ducă la cer>>, a explicat, joi seara, Sorin Oprescu, într-un monolog televizat care a ţinut loc de speech final.

Şi-n timp ce primarul în funcţie îşi prezintă originala viziune despre viaţă, lume şi manglă, majoritatea oamenilor cărora le pasă de oraşul ăsta se ocupă de sexul îngerilor: o fi sau nu o fi bun Nicuşor Dan? Ce şanse să aibă acest Nicuşor ciufulit şi firav ca un diminutiv, în faţa lui Sorinache, în oraşul tuturor şmecheriilor?!

Începe weekend-ul, hipsteri, sus în maşină, încolonarea spre Balcic şi Valea Prahovei. Aţi dat Like, v-aţi făcut datoria de cetăţeni. Corporatişti, trezirea de dimineaţă, să nu prindeţi coloană pe DN1! Încărcaţi-vă iphoanele ca să vedeţi duminică seară, în direct şi în exclusivitate, rezultatele votului din Bucureşti.”

By
Florin Negrutiu
in
“Ceata lui Nicusor in orasul lui Sorinache” – Gandul.info – 08.06.2012

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.