in Xtra

Ce oras frumos!

Un foarte bun prieten isi serbeaza pe 23 aprilie onomastica si pe 24 aprilie ziua de nastere. Desi “corporatist” bucurestean cu acte in regula, omul meu presteaza cu mult succes un master la Cluj. “Neaparat, da’ neaparat sa te duci la Librarium“, mi-a zis el cand i-am transmis dorinta-mi de a vizita, in premiera, urbea ardeleana. Zis, facut si foarte placut. Book Corner, adicatelea Librarium de Cluj (Eroilor 15), e un spatiu incantator, din care nu-ti prea vine sa te duci.

Am marea bucurie sa va anunt ca blanda Providenta ce li se arata, cand si cand, celor ce au strania pornire de a iubi Bucurestiul imi ofera acum ocazia de a-i intoarce prietenul meu serviciul din toamna trecuta.

Dragul meu, sunt fericit, asadar, sa te anunt ca, de zilele si, mai ales, de noaptea ta, Librarium-ul de Bucuresti (Piata Romana 5), adica Bastilia, isi tine portile deschise pana la 3AM, sarbatorind “Noaptea cartilor deschise”. 20% reducere la toate cartile din librarie, lecturi publice (Radu Paraschivescu, Bogdan Ghiu & Nora Iuga; Alex Potocean, Nicoleta Lefter & Mihai Smarandache), concert de pian, chitara si voce, ceainaria din pod, peretii lui Ion Barbu si, probabil, cea mai frumoasa priveliste a Bucurestiului de noapte: preschimbat intr-un urias sarpe fantastic, bulevardul Magheru avansand orbitor prin maruntaiele batranului oras.

Privind imensul tub luminos aproape de miezul noptii, veti zari, pesemne, calatori imbujorati, veniti tocmai de pe Calea Victoriei, de la Odeon, gata sa povesteasca curiosilor emotiile de nascuta de a 20-a Gala UNITER.

Ce oras frumos
Fabrici si uzine
Ce cadou frumos
Carti si lune pline 🙂

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.