in Aia a zilei

Fapte diverse, Timpuri variate

La rubrica Mai Nou
“Primul-ministru e inca indispus. O gripa violenta il retine in casa.

D. Dimitrie Sturdza a vizitat ieri liceul Sf. Sava si a asistat la cursul de Geografie.”

La rubrica Varietati
“In ziua de 21 Februarie curent, d. Neculai C. Ciuca, din orasul Barlad, care de cat-va timp devenise misantrop, fara a da semne de furie ori violenta, trecand pe la casinul lui Haim Zingher, tot din orasul Barlad, a intalnit pe ebreul Altar Buiu, si scotand un revolver din buzunar, l’a descarcat asupra lui, ranindu’l in partea stanga a gatului.

Numitul Buiu, sculandu-se de jos, unde cazuse, a inceput sa fuga; dar Ciuca, luandu-se dupa dansul, l’a ajuns langa usa cofetariei d lui Stefan Gheorghiu si, punandu’i revolverul dupa cap, a tras din nou; insa capsa, de asta-data, n’a luat foc, iar Buiu a putut scapa cu fuga; dupa aceasta, Ciuca s’a intors spre casa cu revolverul in mana, amenintand pe trecatori ca’i va impusca de se vor apropia de dansul.

Doi ebrei insa, profitand de apropierea lor langa el, s’au repezit si l’au apucat: unul in brate, iar altul de mana cu care tinea revolverul. Ciuca, smucind revolverul cu putere, se pleca cu gura la teava lui, il descarca si glontul, sburandu’i creeru, a cazut mort la pamant de unde s-a transportat la casa mortuara.

Medicii, cari au vazut rana lui Buiu, au declarat ca nu prezinta nici un pericol.”

in
“Romania Libera” – Pagina 3 – Dumineca, 2(14) martie 1886 – Anul X – Nr 2575 – 10 bani exemplarul
via
Dacoromanica

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.