in Scene

O alta sugestie: Foarte Mic la ARCUB Gabroveni

Update: Intr-un comunicat postat acum ceva vreme pe site-ul Teatrului Mic sta scris: “Soluţia este găsirea unui alt spaţiu până când clădirea va putea fi redeschisă. Un spațiu de aproximativ 100 de locuri, care să permită desfășurarea în condiții optime a producțiilor în cauză. O sală în care să fie posibilă o programare similară cu cea de la TFM. Un loc în care să putem din nou să îi implicăm pe cei care vor un teatru angajat, contemporan, vital.” Conform site-ului ARCUB, sala Mare / Polivalenta de la ARCUB Gabroveni are 195 de locuri.

In urma cu aproape 3 luni, propuneam gazduirea productiilor teatrului Nottara de Teatrul National din Bucuresti. Fie prin alocarea unei sali TNB spectacolelor teatrului inchis, fie prin repartizarea lor in toate salile nou-renovatei cladirii din Piata Universitatii.

Evident, n-am fost singurul care a avut ideea asta, dar, degeaba. Intr-un text publicat pe site-ul Nottara, e de gasit urmatorul fragment:

“De la Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, căruia i-am solicitat să ne găzduiască o parte dintre producţii în sala „Pictură” (în zile mai puțin propice pentru susținerea reprezentațiilor, respectiv luni, marți, miercuri), am primit un diplomatic răspuns de genul „noi suntem foarte ocupaţi!”. Răspuns care se încheie cu… afirmarea solidarităţii de breaslă.

Inca asteptand o reactie din partea Ministerului Culturii si Cultelor, sub a carui aripa se afla TNB, la chestiunea de mai sus, iata o noua propunere: reprezentarea spectacolelor Teatrului Foarte Mic, inchis simultan cu Nottara, in sala Mare a recent renovatului han Gabroveni, devenit unicul sediu ARCUB.

Conform programului afisat pe site, in lunile februarie si martie, spatiul sus-numit si jos-fotografiat gazduieste fix 3 evenimente: 1 concert si 4 reprezentatii ale unor spectacole de teatru. 5 evenimente in 60 de zile inseamna un procent de ocupare de 8%. Asta in conditiile in care sala e nou-nouta, bine dotata din punct de vedere tehnic, a gazduit spectacole in cadrul FNT 2015 si sunt convins ca a aparut pe lume urmare a unei semnificative investitii financiare a Primariei Municipiului Bucuresti.

Care Primarie are in subordine atat ARCUB, cat si Teatrul Mic (din care face parte Teatrul Foarte Mic). Prima institutie are in portfoliu o sala de spectacole deschisa care sta, 92% din timp, nefolosita, a doua institutie are in portfoliu o sala de spectacole inchisa, cateva zeci de artisti si tehnicieni care someaza si un numar respectabil de spectacole care risca sa nu mai joace niciodata.

Deci?

ARCUB - Sala MareSursa foto: site-ul ARCUB

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.