in Scene

Sa ne facem iluzii!

Intre 25 octombrie si 3 noiembrie 2013, se va intampla, la Bucuresti, a 23-e editie a Festivalului National de Teatru. 10 zile cu 26 de spectacole in 4 limbi produse de 22 de teatre din 10 orase ale patriei.

Vedeta intamplarii va fi Mariana Mihut, care va juca, pe durata celor 10 zile ale festivalului, 4 dintre spectacolele sale emblematice: “Lear(a)” (Bulandra – Andrei Serban), “Ingropati-ma pe dupa plinta” (Bulandra – Yuri Kordonsky), “Casatoria” (Bulandra – Yuri Kordonsky) si “Conul Leonida fata cu reactiunea” (TNB – Silviu Purcarete).

Vor veni la Bucuresti:

  • mult-asteptata joaca pe baza de Caragiale (“Leonida Jam Session”) prestata de Gábor Tompa, András Hatházi, Zsolt Bogdán si de restul exceptionalei trupe a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj,
  • noua montare cu “Troienele” a lui Andrei Serban de la Opera Nationala Romana Iasi,
  • controversata”Palarie florentina” de Labiche a lui Silviu Purcarete de la Teatrul Vasile Alecsandri din Iasi.
  • “Pescarusul” lui Kordonsky si Buhagiar de la Timisoara (limba germana)
  • incitantul “Adam si Eva” de Rebreanu al lui Hausvater tot de la Timisoara (limba romana)
  • “Avarul” lui Bocsárdi László de la Sfantu Gheorghe cu Pálffy Tibor in rolul titular

Nu lipsesc din selectia oficiala (de gasit, aici) fermecatorul “Iluzii” de la Teatrul Act, geniala montare cu “Napasta” a lui Afrim (TNB), ca si spectacolulc-concert “Povestea soldatului” de Charles Ramuz, tradus de Serban Foarta, povestiti de Dorina Lazar, dirijat de Tiberiu Soare si cantat de 7 instrumentisti mult-talentati.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.