Am fost la Garana. Pentru al 20-lea Garana Jazz Festival. Intr-una dintre zile, am coborat la Valiug. Am revazut lacul omonim, cu terasele si pontoanele stralucind in soare.
Pentru prima oara, am continuat drumul pana la Crivaia, sat din componenta Valiugului. Acolo am dat, in fine, de Pensiunea Sara, locul in care, de vreo doi ani incoace, se face una dintre cele mai misto beri artizanale romanesti.
Cu aceasta ocaziune, am aflat ca in mini-fabrica lucreaza 4 oameni, ca cererea e atat de mare, incat e nevoie de marirea capacitatii de productie pentru a face fata insetatelor dorinte, ca berea e, acum, de gasit in Crivaia, Timisoara si Bucuresti si ca se pregatesc oarece surprize pentru viitorul apropiat.
De pilda, e posibil ca la Bucharest Craft Beer, primul targ romanesc destinat exclusiv berii artizanale (2 – 4 septembrie), sa putem gusta cidrul Sara, aflat, momentan, in stadiul de testare (sticla lung-intunecata din imaginea de mai jos si paharul vecin). Enough to say ca versiunea Beta are un gust si o culoare dementiale :).
Pana atunci, e de degustat blonda Sara Blonda de Casa Nefiltrata (a se servi, musai, rece) si Sara Bere Bruna de Casa @
Valiug-Crivaia: Pensiunea Sara
Timisoara: Restaurant Yugoslavia
Bucuresti: Rembrandt Hotel, M60, Gram Bistro, Bistro Carusel (in Carturestiul de pe Lipscani), Piua Book Bar
Comenzi online: www.berero.ro
Mai multe despre berile artizanale ale patriei, aici
Webmentions
[…] 3.Sara Exista din 2014 Vine din Pensiunea Sara: Crivaia / Valiug/ Caras-Severin / Banat Povestea Sara Soiuri: 3a) Sara Bere de Casa Nefiltrata – Pilsner, 5.2% Alcool 3b) Sara Bere Bruna de Casa – Bruna, 8% Alcool 3c) Sara Cidru – la nivel de zvon / intentie / teste Se gaseste: @ Sticla 500 ml, (nu doar) in barurile si magazinele enumerate aici […]