in Fictiune world

Viata sentimentelor

Viata sentimentelor e, de fapt, viata pestilor. Asemenea pestilor de companie, sentimentele oamenilor inoata intr-un acvariu. Acvariul are pereti transparenti, din sticla, prin care trece si in care se reflecta lumina. In acvariu, sentimentele intarzie, uneori, privind vegetatia verde leganandu-se in ritmul apei bolborosite. Cate un sentiment anume, numit, de exemplu, sanitar, curata, din cand in cand,  urmele colegilor sai.

Din obisnuinta, oamenii hranesc sentimentele cu produse de la hypermarket. Periodic, le schimba apa si le primenesc vegetatia. Asemeni pestilor, sentimentele sunt privite aproape exclusiv de musafiri care, atunci cand re-ajung la casele lor, isi ignora propriile acvarii. In cazuri rarisim-exceptionale, cam de doua-trei ori pe viata, unii oamenii isi observa propriile sentimente. Le ridica cu o paleta-sita din acvariu si le privesc in ochi. Din lipsa de apa, sentimentele au tendinta sa se sufoce, oamenii observa asta tarziu si le redau grabiti acvariului. De cele mai multe ori, e prea tarziu.

“La vida de los peces”
Chile 2010
Regie: Matías Bize
Scenariu: Julio Rojas, Matías Bize
Actori: Santiago Cabrera, Blanca Lewin

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Webmentions

  • Treizeci si un pic | Daily Acting

    […] anii entuziasti ai adolescentei (ca in “Boogie”), si la iubita din orasul natal (ca in “La vida de los peces”). Il ajuta o excelenta coloana sonora (radio, muzica de club, muzica de bar, sunete felurite) […]