in Godot

Aida de Teatru

Are 24 de ani. S-a nascut la Botosani, o cheama Aida Avieritei, dar adesea semneaza Aida Andra. De exemplu, pe FB. In vara, a absolvit Master-ul UNATC, jucand cand Ania, cand Charlotta Ivanovna in cel mai premiat, aplaudat si dezbatut spectacol al Galei Absolventilor: “Livada de visini”.

La doua luni distanta, la prima Gala HOP condusa de Radu Afrim, a castigat premiul pentru cea mai buna actrita pentru “pentru rolul din De ce fierbe copilul în mămăligă, după Aglaja Veteranyi, precum şi pentru întruchiparea Lizei Minnelli”. Tot la HOP a participat la atelierul coordonat de Vlaicu Golcea: “Maria Tănase – 1913-2013”. Prilej pentru Oana Stoica sa scrie despre ea in Dilema Veche ca:

“[…] are o nebunie pe care o transpune diferit în copila din De ce fierbe copilul în mămăligă, fragilă şi inocentă, şi Liza Minnelli din Cabaret, uşor dementă, dar şi în concertul Mariei Tănase, unde cîntă zguduitor „Trei focuri arde pe lume“, cu o tuşă la Björk.”

Dupa alte doua luni, in plin FNT, s-a nascut “Hai Iu Iu Nu Hey You You”, continuare firesc-entuziasmanta a Galei HOP 2013. Intr-un spectacol proaspat, indecent de viu si tare frumos, Aida e superlativul. Cu o voce din care si-ar putea castiga lejer existenta (prenumele oblige!),o miscare scenica ce sare amplu peste media breslei si o prezenta din soiul exploziei-hipnotizante marca Ofelia Popii & Andreea Bibiri, Avieritei risca un viitor artistic dintre cele mai spectaculoase. Detalii, mai jos.

Bonus: mini-interviu pe LiterNet.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Webmentions

  • La piccola bellezza | Daily Acting

    […] trasee se catara, intr-o cumplieta competitie, boala mamei, disparitia fratelui, propriile angoase (Aida Avieritei, imensul talent ce ameninta sa zguduie ierarhiile, tulburand aerul si confiscand scena, prezenta din soiul Cosminei […]