in Xtra

He’s simply the best!

Daca e ceva cu care ma mandresc cu adevarat, e capacitatea pe care o am, uneori, de a transmite celor din jur o particica din pasiunea cu care privesc, tot uneori, viata. Si daca e ceva pentru care sunt recunoscator, e tocmai existenta acestei pasiuni.

Daca ar fi dupa mine, educatia unui copil ar trebui sa insemne sadirea microbilor ce mai tarziu s-ar putea transforma in pasiuni. Cred in talent innascut, chiar si in geniu, dar cred ca am ambele au nevoie de gigantice portii de antrenament, de incredere si de noroc pentru a iesi la lumina. Si mai cred ca, dincolo de ele, exista imbolnavirea cu microbi dupa nastere, in timpul dezvoltarii unui copil expus unui anumit mediu. Bunaoara, eu cred ca pasiunea mea pentru sport, pentru competitie in sine, dar si pentru povestea din jur, n-ar fi existat daca n-ar fi fost tatal meu si cartile lui Ioan Chirila.

Ioan Chirila, adica cel care, inca din timpul vietii, era recunoscut de mai toata lumea ca fiind cel mai mare dintre toti jurnalistii sportivi romani. Ioan Chirila, adica omul ale carui carti despre Campionate Mondiale de fotbal si mari personalitati ale sportului le-am descoperit citite de o pleiada intreaga de prieteni din cele mai diverse medii sociale si din cele mai vaste categorii de varste.

Astazi, in arsita ce pare fara de sfarsit a acestei veri pe care ne-o vom aminti candva, am curajul si bucuria  sa spun ca Ioan Chirila coboara pe locul 2. Talentul lui uluitor de a zari emotie in cutele fiecarei intamplari a sportului adevarat si a de a transmite aceasta emotie cititorului inmarmurit de incantare a fost, dupa zeci de ani, depasit.

Din fata laptop-ului cu wireless unde precis ca se infrupta gurmand din cele mai recente vesti de la Londra, nea Vanea trebuie ca zambeste fericit. Felul sau unic de a trai si povesti sportul, de fapt, de a trai si povesti acel pisc al vietii accesibil prin sport, nu mai e unic.

Unul dintre mii de pusti care ii candva citea fascinat cartile il urmeaza, depasindu-l. Se numeste Catalin Tolontan si este cel mai bun ziarist sportiv din istoria Romaniei! Iata cea mai proaspata dovada!

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.