in Ecrane, Green Hours

If it’s Green, it’s Jacqueline!

Era in mai anul trecut. Green-ul si Piersic jr. reluau unul dintre hiturile de acum o decada si ceva: “Zi ca-i bine” de Will Calhoun, in regia lui Piersic, cu Andreea Bibiri, Serban Pavlu si, again, Piersic. Spectacolul statea sa inceapa, ultimele comenzi fusesera onorate, tigarile se stinsesera si, in penumbra peste care se asternuse linistea, un chip familiar m-a facut sa tresar. Cateva zeci de secunde n-am stiu de unde sa-l iau, apoi mi-a picat fisa si m-am tulburat foarte. Am privit inspre prieteni sa caut confirmare. Am primit-o. Nu ma inselam. Doamna eleganta asezata la cateva mese distanta era Jacquline Bisset.

Pret de aproape o ora si jumatate, fosta partenera de ecran a lui Burt Lancaster, Dean Martin, Jean Seberg, Peter Sellers, Orson Welles, Albert Finney, Steve Mc Queen, Robert Vaughn, Ryan O’Neill, Ingrid Bergman, Lauren Bacall, Jean-Pierre Cassel, Sean Connery, John Gielgud, Anthony Perkins, Frank Sinatra ori Alan Alda, fostul star al filmelor lui François Truffaut, Roman Polanski, Sydney Lumet ori George Cukor, una dintre cele mai frumoase actrite din toate timpurile a urmarit, a ras, a aplaudat spectacolul lui Piersic. Si asta in ciuda barierei de limba, spectacolul jucandu-se, evident, in romaneste!

“Eh, mare lucru! O diva la apus de cariera ce isi pierde si dansa vremea, cine stie de ce, prin tari de mana a paispea”, ar fi zis degraba vocea atat de exigentului popor mioritic de ar fi aflat de asa intamplare. Noroc ca n-a aflat, asa ca intamplarea s-a transformat in amintire fara ca nimic din emotia frumoasa a clipei sa se piarda.

Cu un asa ciob de memorie la purtator, nu pot sa nu marturisesc marea bucurie cu care am primit vestea de ieri dimineata: premiul pentru Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television la festivitatea Globurilor de Aur 2014 a fost de catre Jacqueline Bisset herself pentru rolul Lady Cremone din “Dancing on the Edge”.

Despre ce ne spune imdb ca e vorba in film? “A black jazz band becomes entangled in the aristocratic world of 1930s London as they seek fame and fortune”. 

Duhul Green-ului trebuie sa zambeste multumit 🙂

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.