in Xtra

Ministrul care l-ati propus

“Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că la nivelul conducerii PNL s-a luat decizia în unanimitate ca Gigel Ştirbu să fie propus pentru portofoliul Culturii, în locul lui Daniel Barbu, cu această decizie fiind informat şi premierul Victor Ponta.”
Sursa: Mediafax

De ce faceti asta? Ce folos aveti? Ce castigati numind un astfel de personaj intr-o astfel de functie?

Ati batjocorit ministerul asta din clipa cand s-a infiintat. Ii atribuiti bugete infime, il ignorati in programe de guvernare, in bilanturi de sfarsit de an si mandat, la rectificari si redistribuiri de buget. Proiectele de legi in domeniul culturii zac prin sertare prafuite ori lipsesc cu desavarsire. Reforma privind felul cum sunt conduse si finantate teatrele n-a inceput niciodata. Banii pentru pastrarea in picioare, nu in amintire, a monumentelor nu ajung nici pentru cumpararea materialelor. Muzeografii castiga cat o femeie de serviciu din Guvern.

OK, va intereseaza sa directionati fonduri catre miile de biserici kitschoase cu care impanziti tara, dar asta puteati sa faceti oricum, indiferent de ministru, prin legea bugetului si altele asemenea. OK, va intereseaza sa distrugeti in continuare case de patrimoniu ca sa construiti monstruozitati de beton in cartiere tihnite, dar asta puteati sa faceti oricum, indiferent de ministru, prin directiile de cultura ale primariilor si prin cate alte comitete si comitii.

Si atunci, de ce? De ce calcati in picioare si bruma de respectabilitate pe care functia de ministru de culturii ar mai putea-o avea? Ce rau v-ar face o eventuala alocare inteleapta a maruntisului pe care-l aruncati in halca asta de Romanie pentru care aveti o enorma indiferenta?

De ce va bagati intr-un domeniu in care sunteti perfect analfabeti, in care cunostintele voastre sunt nule si neavenite?

Voi, cei care n-ati auzit vreodata de Marius Manole, Tiberiu Soare, Alex Leo Serban ori Radu Muntean!
Voi, cei pentru care Zsolt Bogdán e un doar un bozgor care va vrea Ardealul, iar Kézdi Imola e, desigur, o curva din acelasi soi!Voi, cei pentru care Vasluianu e eventual un mijlocas platit de Porumboiu (Adrian)!
Voi, cei pentru care Vava Stefanescu si Luiza Zan sunt cel mult niste cacofonii (in caz ca stiti ce-i aia)!
Voi, cei pentru care Ada Milea rimeaza cu Similea!
Voi, cei pentru care Perjovschi, Holender, Zografi, Gorzo, ori Cantor suna suspect de anti-romanesc! (Sa nu mai vorbim de Patapievici!!!)
Voi, cei pentru care Oleg Mutu e fratele mai mic al briliantului!
Voi, cei pentru care Netzer e ce striga arbitrul cand minge loveste fileul la serviciu!
Voi, cei pentru care Puiu e nesimtitul ala care a avut tupeul sa se ia de sfantul Sergiu!
Voi, care ati calcat in picioare ICR-ul si n-ati eliberat niciodata CNC-ul!

Hei, voi, farisei cu ciocanul in mana de dragul Roger-ului, degraba inaltatori de super-ziduri super-imune de super-frica puscariei, va cer prea mult daca va rog sa ne scutiti de Gigelul asta?

Sa fiti marinimosi macar o data, coborand scroafa o creanga mai jos?

E imposibil sa intelegeti ca ati depasit granitele imposibilului?

Ca ex-Father George’s pedigree e un plagiat ordinar dupa CV-ul atator si atator mii de nulitati care au populat Parlamentul anilor din urma, fara a avea, totusi, tupeul de a se visa ministrul Culturii?

Ca numirea asta, ce nu aduce nici un folos, e pur si simplu superlativul nesimtirii cu care ne improscati si ca, asemenea oricarui gest perfect gratuit, ea va infuria mai mult ca oricare alta din potlogariile pe care le-ati facut in saptamana asta de cosmar?

Tot ce ati facut toate saptamana asta face parte din logica raului careia ii sunteti slujitori. Dar asta? Asta de ce? De ce l-ati propus, mah, de ce l-ati propus?

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.