in Aia a zilei

Mintea omeneasca fata cu impostura si prostia

Aceeasi vechea unealta, mintea omeneasca, in versiunea ei inteligenta, asezonata cu ceva curaj, eliberata de blazare si de senzatia de jocurile sunt deja facute de altii si ca “oamenii simpli” (stupida expresie) n-au nici o putere.

“Ce s-a intamplat? Ce forte oculte s-au pus in miscare astfel incat Romania a schimbat la educatie doi ministri in nici o luna? […]

Va trebui, totusi, sa recunoastem: a fost mana generalului Google.

Nu s-au pus in miscare conspiratii universale, n-avem de-a face cu nici o cabala. Cele doua nominalizari la educatie trimise in neant s-au dovedit, culmea, monumente de ignoranta. Ei, Dumitrescu si Mang, sunt doua nume invinse de propria prostie. Obisnuiti sa evolueze in societati inchise, in spatii perfect controlate, cu reguli falsificate, cu valori rasturnate, unde minciuna si impostura sunt mereu premiate, cei doi s-au facut de ras in clipa in care au pasit in afara universului lor. […]

De fapt, cred ca sunt primii ministri dati jos la noi in principal datorita mobilizarii pe net. Totul a inceput de la comentariile unor cititori, de la dezvaluiri pe site-uri de stiri, de la o comunicare rapida pe net. Mang si Dumitrescu sunt primele victime majore ale unei forte noi pe care politicienii depasiti de vremuri n-o pot intelege nicicum.

Este forta internetului, a unui nou model de societate civila activa online. Aici s-au mutat centrele, sursele, ponturile si instrumentele eficiente de investigatie.”

By
Dan Tapalaga
in
“Universitatea Mang&Standford. Ghidul absolventului” – HotNews – 15.05.2012

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.