in Xtra

Un certain regret

Intriga e simpla. Dupa mai multe suprapuneri partiale, intamplate in anii din urma, editiile din 2019 ale Festivalului National de Teatru si Les Films de Cannes à Bucarest se vor sincroniza perfect. 18-27 octombrie e perioada de desfasurare a amandurora.

Asadar si prin urmare, principalul eveniment teatral bucurestean al anului (ajuns la editia 29) si cel mai important festival de film fictiune al Capitalei (care va bifa editia 10) se vor derula in paralel. Gandind ca situatiunea e neplacuta si regretabila, am solicitat reactii ale organizatorilor prin intermediul paginilor de facebook ale celor doua festivaluri. Iata-le:

“De ani de zile, s-a intiparit in conștiința publicului iubitor de teatru perioada derularii FNT. Si anume, de 28 de editii, cu mici exceptii, FNT se derulează in ultimele 2 saptamani din octombrie. Treptat, am ajuns sa ne suprapunem ca perioadă cu derularea Les Films de Cannes a Bucarest. Anul trecut, am si reusit sa colaboram si sa cream evenimente impreună. Fiecare program are ratiunile lui de stabilire a perioadei.” – FNT

” Din pacate, festivalul nostru se suprapune de fiecare data, fie total, fie partial, cu FNT, din motive care tin de organizarea fiecaruia dintre evenimente. In cazul nostru, este vorba, in primul rand, de invitați si de filmele pe care dorim sa le avem in program. Avand in vedere ca sunt o serie de festivaluri/ evenimente internaționale importante în cinematografie în perioada respectiva, acestea au fost datele pe care le-am stabilit anul acesta pentru a putea invita o parte din oaspeti.” – Les Films de Cannes à Bucarest

Unii spun ca asa se aleg apele si asa sunt provocati oamenii sa aleaga ce se place mai mult, ce ii intereseaza mai tare. Altii, printre care ma numar, spun ca e parca de preferat o viata cu multiple bucurii uneia in care esti silit sa dai la o parte lucruri misto fara vreun motiv solid.

Acuma, nah, fiecare are dreptul la o opinie, la un misto, dar si la un regret.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.